top of page
nasi_5.jpg

Järjestelmäkameran peruskurssi

Opi hallitsemaan kameraasi

Kurssin toteuttaja: Altti Näsi, taiteen tohtori

Kurssi alkaa: koska vaan

Suorittaminen: omaan tahtiin

Kurssimuoto: lyhyitä videoita, kuvia, grafiikkaa, vapaaehtoisia tehtäviä, esimerkkejä, tekstiä

Kurssitaso: aloittelijat, harrastajat

Kieli: suomi

Kurssialusta: Udemy

1. Johdanto

2. Ennen kuvaamista

- milloin järkkäri voittaa kännykät ja pokkarit?

- miten järjestelmäkamera toimii?

- tarkentamisen hallinta kehittää ilmaisua

 

3. Kuvaaminen alkaa
- Aukon koko

- Suljinaika

- ISO-luku

4. Hyvä tietää
- Valotus ja valonmittaus

- Salamakuvauksen perusteet

- Erilaiset objektiivit

Altti Näsi Design

Mitä järkeä on järjestelmäkamerassa?

Kännykkäkamerat ja pokkarit ovat kehittyneet valtavasti viimeisten vuosien aikana, mutta... tästäkin huolimatta vastaan tulee tilanteita, joissa järjestelmäkamera on parempi. Esimerkiksi urheilukentän laidalta on haastavaa saada laadukkaita kuvia omasta lapsesta kännykän digitaalisella zoomilla. Koirien agilityä kuvatessa olisi kiva hallita tarkennuksen kohtaa sekä kameran suljinaikaa, jotta esteen yli hyppäävä koira pysähtyisi juuri sopivasti ilmaan. Henkilöä kuvatessa olisi kiva saada sellainen kuva, jossa kasvot on valotettu oikein, mutta tausta pysyisi pimeänä. 

Osallistu valokuvauskurssille, niin onnistut paremmin muun muassa yllä olevissa tilanteissa. Koska kyseessä on valokuvauksen nettikurssi, sen voi keskeyttää milloin tahansa ja jatkaa uudestaan sitten kun itselle sopii. Kurssilla voi aina myös palata aikaisempiin  sisältöihin.

Järjestelmäkamerakurssi

Kenelle järjestelmäkameran peruskurssi sopii?

  • Aloittelijoille ja harrastajille - kurssilla opetellaan perusteita, joten ennakkoon ei tarvitse osata mitään.

  • Some-vaikuttajille, jotka haluavat hallita kuvaustilannetta ja -tuloksia paremmin. Kurssilla opitaan, miten kamera toimii ja miten päästään eroon AUTO-asetuksesta.

  • Lemmikkien, lasten, kavereiden kuvaamisesta kiinnostuneille. Kurssin jälkeen hallitset paremmin kuvaustilanteen. Kamera ei enää veikkaa asioita puolestasi.

  • Sinulle joka haet vahvistusta omalle kuvaamisellesi tai toivot uutta inspiraatiota. Vaikka kameran perustoiminnot ovatkin kaikille samat, kuvaamiseen ja kameran käyttämiseen voi aina saada uusia näkökulmia. 

Järkkärikurssi

Et hyödy verkkokurssista, mikäli:

  • Olet valokuvauksen ammattilainen tai tiedät jo valmiiksi miten kamerasi toimii.

  • Osaat käyttää mutkattomasti olemassa olevaa valoa sekä hyödyntää aukon kokoa, suljinaikaa sekä ISO-lukua. Verkkokurssini on suunnattu aloittelijoille ja harrastajille.

  • Tarvitsemiesi kuvien laadun ja yksityiskohtien hallitseminen on erityisen tärkeää ja tässä vaiheessa harjoittelulle ja testaamiselle ei ole aikaa. Haluat tilata ammattilaisen kuvaamaan. 

Millainen järjestelmäkameran verkkokurssi on?

Valokuvauksen nettikurssi koostuu lyhyistä opetusvideoista, kuvista, teksteistä sekä vapaaehtoisista tehtävistä. Kurssin suorittamista helpottaa se, jos kurssilaisella on käytössään järjestelmäkamera. Vapaaehtoisten tehtävien on tarkoitus varmistaa se, että löydät oikeat toiminnot kamerastasi ja pääset harjoittelemaan niiden käyttöä.

Mikäli jokin osio tai sisältö järjestelmäkamerakurssilla herättää kysymyksiä, kurssialustalla on paikka, jossa kysyä asiaa. Vastaan kysymyksiin verkkokurssialustalla viimeistään 4 päivän sisällä.  

Verkkokurssi on rakennettu Udemy-verkkokurssialustalle. Udemy on yhdysvaltalainen verkkokurssi- eli MOOC-alusta (Massive open online course). Udemy:llä on yli 175 000 eri kurssia ja kymmeniä miljoonia käyttäjiä. 

bottom of page