top of page

Sääksjärven Kebab-Pizzeria

Also there is a kebab and pizza restaurant next to Höytämö. This is a food critic about the place and a small interview with the restaurant owner.

Koska Höytämöstä puuttuu oma ravintola, kävimme ystäväni Teemun kanssa syömässä lähes höytämöläisessä ravintolassa; Sääksjärven Kebab-Pizzeriassa. Voisin kuvitella, että melko useat höytämöläiset hakevat tästä ravintolasta perjantaina työviikon päättyessä pitsat viikonlopun kunniaksi.

 

Ruokalistalta löytyy kolmisenkymmentä erilaista pitsaa ja viisitoista kebab-annosta. Tilata voi myös kuumia kanansiipiä eli hotwingsejä. Saadaksemme mahdollisimman kattavan kuvan tarjonnasta, Teemu syö kebabin ranskalaisilla ja minä nautiskelen pitsaa.

paakuva.jpg

Sääksjärven Kebab-Pizzeria

Tässä arvio:

 

Teemun arvio Kebab ranskalaisista:

Liha on tämän kebabin paras osa, niin kuin kuuluukin. Se on mureaa ja vuollaan suoraan vartaasta. Lihassa on makua ja se kestää helposti vertailun muiden pirkanmaalaisten kebab-paikkojen kanssa. Ranskalaiset ovat myös asialliset. Mukaan tulee pieni kurkku-tomaatti-salaatti. Tämä on hyvä asia, koska moni paikka tarjoaa rasvaisia majoneesipohjaisia salaatinsössöjä, jotka joskus jopa pilaavat muuten hyvän kebabin.

Parannusta kaipaisivat ainoastaan kastikkeet. Ne ovat turhan tavallisia. Keski-Euroopasta tekevät tuloaan vaaleat kebab-kastikkeet. Omaleimainen kastike toisi helposti pesäeroa muihin ravintoloihin. Tämä toki niin hyvässä kuin pahassa; personoitu maku voi tuottaa yllätyksiä asiakkaalle, joka on hakemassa vatsaansa ”perus-kebua”.

 

Altin arvio Super Special Pitsasta:

Kuten kebabissa, pitsassakin perusaines eli pitsan pohja on hyvä. Se edustaa selvästi leipämäistä tyyliä eikä ole missään tapauksessa ohuen ”krispimäinen”. Toki mistään pannupitsasta ei voi puhua. Juustoa on sopivan runsaasti ja se toimii harmoniassa muiden ainesosien kanssa, joita ovat kinkku, pekoni, salami ja sipuli. Koko on optimaalinen jos optimaalisena pitää tilannetta, jossa viimeisen ”slaissin” jälkeen vatsa ei enempää vedä (mies 78 kg).

Kehitysehdotuskin on samansuuntainen kebabin kanssa. Variaatiot erilaisten pitsojen välillä voisivat olla suuremmat. Pohjataikinaan voisi heittää sekaan ruista, täytteisiin kenties uutta juustoa, tomaattikastikkeeseen jokin erilainen mauste. Sääksjärven pitseriasta peruspitsaa hakeva asiakas ei varmasti pety, mutta ei myöskään ylläty.

 

Kaiken kaikkiaan Kebab-Pitseria Sääksjärvi on oikein hyvä ravintola kokoonsa nähden. Vaihtelun luominen annosten välillä ja erikoistuminen vaatisi lisäresursseja. Annokset ovat kuitenkin niin hyviä, että suurempi kehittäminen ei ole edes tarpeen. Olemme Teemun kanssa tyytyväisiä maanantain lounastaukoomme paitsi ruoan osalta, myös siksi, että ravintolan muut asiakkaat pitivät hauskaa tunnelmaa yllä kertoen mitä mainioimpia juttuja.

nam_nam.jpg

Näin käy, kun ruoka on hyvää.

Tässä ravintoloitsija Mohibullah Moradin vastaukset 11 esittämäämme kysymykseen:

 

1. Mistä päin tarkalleen sukujuurenne ovat?

    Sehän on selvä asia, että Aasian puolelta ollaan mutta sukujuureni on alunperin

    Mongoliasta. Olen tosin syntynyt Kabulissa.

2. Kuinka monta työntekijää ravintolassanne on?

    Kolme plus itseni.

3. Kenen idea ravintolan perustaminen alunperin oli?

    Minun omani.

4. Miten päädyitte juuri Sääksjärvelle?  

    Alunperin olin samassa paikassa noin puoli vuotta töissä

    ja kun näin paikan potentiaalin, päätin ostaa paikan.

5. Asutteko itse lähettyvillä?

   Asun melkein Sääksjärvellä, eli Multisillassa.

6. Mikä on oma suosikkinne ruokalistalta?

    Kebab ranskalaisilla (maha todistaa:)

7. Mikä on asiakkaiden suosikki? Mitä siis menee eniten?

    Äijäpizzaa ja Sääksjärven specialia

8. Mitä harrastatte?

    Yrittäjyys vie suurimman osan elämästäni eli ei jää paljon aikaa muuhun elämään.

9. Ketä perheeseenne kuuluu?

    Vanhemmat ja neljä sisarusta

10. Oletteko viihtyneet työssä Sääksjärvellä?

      Kyllä olen. Sääksjärvi on hyvin rauhallinen ja täällä asuu sivistyneitä ja ystävällisiä ihmisiä.

      Olen tykännyt olla ja en osaa kuvitella lähteväni pois täältä.

11. Onko jotain erityisiä tulevaisuuden suunnitelmia ravintolanne suhteen?

      Suunnitelmissa on rakentaa pieni terassi ja tehdä pientä remonttia sisällä mutta ajasta ei ole vielä päätetty.

pitaja.jpg

Paikan pitäjä Mohibullah hommissa.

bottom of page