AND. Altti Näsi Design

ALTTI NÄSI

Moikka,

 

Olen kehittämis- ja viestintäpäällikkö Punaisella Ristillä sekä väitöskirjatutkija.

Välillä mietin, onko monipuolisesta työhistoriasta enemmän haittaa vai hyötyä? Niin tai näin, ainakin historiani kertoo siitä, että olen luonteeltani kiinnostunut monista eri asioista, joista erityisesti kaksi teemaa ovat seuranneet minua aivan pikkupojasta saakka. Nämä kaksi teemaa ovat viestintä ja luonto. Vastavuoroisesti ja limittäin olen näiden kahden aihealueen parissa harrastanut ja työskennellyt.

Teen parhaillaan taiteen tohtorin väitöskirjaa Lapin yliopistoon. Jätin väitöskirjan esitarkastukseen kesäkussa 2020. Työni yläkäsitteenä on kuvaviestintä ja artikkeleideni aiheita ovat muun muassa:

  • Digikuvauksen tuoma muutos tavassamme ymmärtää ja käyttää kuvia

  • Lukijan kuvien merkitys mediassa

  • Visuaalisuuden käyttö koulun ja kodin välisessä viestinnässä

  • Työyhteisö ja näppäilyvalokuvat

  • Organisaatioiden sisäinen viestintä ja yhteisöllisyys

Väitöstyötäni ovat tukeneet Emil Aaltosen säätiö, Patricia Seppälän säätiö, Kunnallisalan kehittämissäätiö, Työsuojelurahasto ja Lapin yliopisto.

Työhistoriastani

Kehittämis- ja viestintäpäällikkö, Punainen Risti Ensiapu 10/2019 -
Syksyllä 2019 SPR:n ensiavun koulutusohjelmia kokonaisuudessaan valmistellaan kohti nykyaikaisia digitaalisia ratkaisuja. Pääsen työskentelemään loistavalla näköalapaikalla huippujen kanssa osana dynaamista johtoryhmää ja johtamaan tiimiä, joka koostuu sekä ensiavun kouluttamisen että laadunvarmistamisen asiantuntijoista.

Viestintäpäällikkö, Punainen Risti Ensiapu 1/2019 - 9/2019

Punainen Risti Ensiapu vastaa ensiapukoulutuksesta Suomessa. Työpanokseni meni ensijaisesti viestinnän suunnitteluun ja toimeenpanoon sekä erityisesti koko organisaatiota ja sen sidosryhmiä koskettavan digitaalisen uudistuksen suunnitteluun. 

Väitöskirjatutukija, Lapin yliopisto 9/2017 - 12/2018

Viimeinen vuosi jälleen Suomessa väitöskirjan parissa meni hurjaa vauhtia. Tuloksena kolme julkaistua artikkelia.

Vieraileva tutkija ja tuntiopettaja, University of the West of Scotland 1/2017 – 8/2017

Pidempi vierailu Skotlannissa oli ollut haaveeni jo kauan. Tämän mahdollisuuden avauduttua päätin tarttua tilaisuuteen. Pakkasin muuttoauton ja ajoin Euroopan läpi kohti Britteinsaaria. Paitsi että sain tehtyä Skotlannissa väitöskirjaa rutkasti eteenpäin, pääsin opettamaan hallitsemiani kuvaviestinnän aiheita perustutkintoa suorittaville opiskelijoille sekä verkostoitumaan paikallisten alan huippujen kanssa Atlantin rannikolla sijaitsevassa Ayrin kaupungissa.

 

Viestintäkoordinaattori, Suomen Punainen Risti 5/2007 – 12/2011 ja 1/2014 – 12/2016

Minulle on tärkeää tehdä työtä, jolla koen olevan merkitystä. SPR olikin unelmatyöpaikka kaikin tavoin. Näiden vuosien aikana pääsin kriisiviestinnän ytimeen kouluampumisten, Nokian vesikriisin ja esimerkiksi turvapaikanhakijatulvan takia. Samalla vastasin viestintäsuunnitelman laadinnasta ja toteutuksesta, viestinnän vastuunjaosta sekä viestintäjohtamisesta. Sosiaalisen median käyttö ja käytöstavat olivat jokapäiväistä elämää. Mahdollisuus muuttaa Skotlantiin sai minut jättämään upean järjestön.

 

Tuntiopettaja, Tampereen yliopisto 9/2007 – 12/2016

Pian valmistuttuani tarkoituksena oli vain hieman sijaistaa sairastunutta opettajaa, mutta työtehtävät laajenivat ja varsinkin alkuvuosina kävin tiheään tahtiin yliopistolla opettamassa. Opetin valokuvauksen peruskursseja, kuvakerrontaa sekä uutis- ja urheilukuvausta.

 

Opastuskeskusvastaava, Basecamp Oulanka 5/2006 – 5/2007

Loistavan omistajan ansiosta sain paljon vapauksia toteuttaa Pro gradu –tutkielmani tutkimustuloksia käytännössä. Johdin taitavaa ja motivoitunutta henkilökuntaa, joka koostui seikkailuoppaista, kokeista ja huoltohenkilökunnasta. Palveluiden tuotteistaminen, markkinointi ulkomaille sekä henkilöstön sitouttaminen yhteisiin tavoitteisiin sai yrityksen nousukiitoon. Samalla ulkomailta tuomani opastuskokemukset otettiin käyttöön lajasti ja asiakaskokemukset saivat huippupalautetta. Lähipiirissä tapahtuneen sairastumisen johdosta päätin muuttaa pois Kuusamosta liian nopeasti.

Muuta:

Erä- ja elämysopas,  Arctic Safaris / Lapland Safaris 9/2001 – 1/2006

Koskenlasku- ja maastopyöräopas, Feel Free Adventures, Itävalta 5/2004 – 9/2004

 

Koulutus:

  • Taiteen tohtorin opinnot, Lapin yliopisto, 2012-2013 ja 2017->

  • Taiteen maisteri, Tampereen / Lapin yliopisto, 2006

  • Ylioppilas, Tampereen lyseon lukio, 1999

 

Kielitaito:

Puhun ja kirjoitan erinomaista englantia asuttuani nuorena Yhdysvalloissa kaksi vuotta sekä Kanadassa vuoden. Nyt aikuisiällä vietin yhdeksän kuukautta Skotlannissa. Myös väitöskirjani toteutan englanniksi. Puhun myös sujuvasti ranskaa, sillä Kanadan Quebecissä vietetyn vuoden lisäksi olen asunut vuoden Nantesissa Ranskassa ja toiminut useita vuosia oppaana ranskalaisille matkailijoille Pohjois-Suomessa. Ruotsinkielellä pärjään kaikissa tilanteissa, joskaan taitoni eivät ole sillä tasolla kuin toivoisin.

ALTTI NÄSI DESIGN

+358 (0)400 969 719

  • Black Twitter Icon

©2018 by Altti Näsi Design.