AND. Altti Näsi Design

ALTTI NÄSI

omakuva.jpg

Moikka,

Olen väitellyt tutkija, yksityinen kouluttaja sekä toimin projektipäällikkönä Lapin yliopistossa.

Välillä mietin, onko monipuolisesta työhistoriasta enemmän haittaa vai hyötyä? Niin tai näin, ainakin historiani kertoo siitä, että olen luonteeltani kiinnostunut monista eri asioista, joista erityisesti kaksi teemaa ovat seuranneet minua aivan pikkupojasta saakka. Nämä kaksi teemaa ovat viestintä ja luonto. Vastavuoroisesti ja limittäin olen näiden kahden aihealueen parissa harrastanut ja työskennellyt.

Väittelin taiteen tohtoriksi Lapin yliopistosta vuoden vaihteessa 2021. Katso tutkimusprofiilini. 

Tutkimukseni käsittelee muun muassa:

  • Digikuvauksen tuomaa muutosta tavassamme ymmärtää ja käyttää kuvia

  • Arkikuvien jakamisen merkityksiä. Olen luonut käsitteen visuaalinen keskustelu, joka tarkoittaa arkikuvien jakamista omien yhteisöjen sisällä

  • Lukijan kuvien merkitys mediassa

  • Visuaalisuuden käyttö koulun ja kodin välisessä viestinnässä

  • Työyhteisö ja näppäilyvalokuvat

  • Organisaatioiden sisäinen viestintä ja yhteisöllisyys

Väitöstyötäni tukivat Emil Aaltosen säätiö, Patricia Seppälän säätiö, Kunnallisalan kehittämissäätiö, Työsuojelurahasto ja Lapin yliopisto.

Työhistoriastani

Projektipäällikkö, Lapin yliopisto 2/2021 -

Toimin projektipäällikkönä Lapin korkeakoululujen "Yrittäjäksi Lappiin MOOC -hankkeessa. Rakennamme avointa verkkokoulutuskokonaisuutta tukemaan ja inspiroimaan uusien yritysten perustamista Lappiin. 

Kehittämis- ja viestintäpäällikkö, Punainen Risti Ensiapu 1/2019 - 3/2021
Pääsin työskentelemään loistavalla näköalapaikalla huippujen kanssa osana dynaamista johtoryhmää ja johtamaan tiimiä, joka koostuu sekä ensiavun kouluttamisen että laadunvarmistamisen asiantuntijoista. Uudistimme ensiapukoulutusjärjestelmää digiaikaan rakentamalla erilaisia ensiavun etäkoulutuksia sekä sertifioimalla Punaisen Ristin ensiapukoulutukset tasalaatuisuuden varmistamiseksi. Siirryimme samalla muovisista ensiapukorteista sähköiseen pätevyysjärjestelmään.

Väitöskirjatutukija, Lapin yliopisto 9/2017 - 12/2018

Viimeinen vuosi jälleen Suomessa väitöskirjan parissa meni hurjaa vauhtia. Tuloksena kolme julkaistua artikkelia.

Vieraileva tutkija ja tuntiopettaja, University of the West of Scotland 1/2017 – 8/2017

Pidempi vierailu Skotlannissa oli ollut haaveeni jo kauan. Tämän mahdollisuuden avauduttua päätin tarttua tilaisuuteen. Pakkasin muuttoauton ja ajoin Euroopan läpi kohti Britteinsaaria. Paitsi että sain tehtyä Skotlannissa väitöskirjaa rutkasti eteenpäin, pääsin opettamaan hallitsemiani kuvaviestinnän aiheita perustutkintoa suorittaville opiskelijoille sekä verkostoitumaan paikallisten alan huippujen kanssa Atlantin rannikolla sijaitsevassa Ayrin kaupungissa.

 

Viestintäkoordinaattori, nuorisotoiminnan suunnittelija, Suomen Punainen Risti 5/2007 – 12/2011 ja 1/2014 – 12/2016

Minulle on tärkeää tehdä työtä, jolla koen olevan merkitystä. SPR olikin unelmatyöpaikka kaikin tavoin. Näiden vuosien aikana pääsin kriisiviestinnän ytimeen kouluampumisten, Nokian vesikriisin ja esimerkiksi turvapaikanhakijatulvan takia. Samalla vastasin viestintäsuunnitelman laadinnasta ja toteutuksesta, viestinnän vastuunjaosta sekä viestintäjohtamisesta. Sosiaalisen median käyttö ja käytöstavat olivat jokapäiväistä elämää. Mahdollisuus muuttaa Skotlantiin sai minut jättämään upean järjestön.

 

Tuntiopettaja, Tampereen yliopisto 9/2007 – 12/2016

Pian valmistuttuani tarkoituksena oli vain hieman sijaistaa sairastunutta opettajaa, mutta työtehtävät laajenivat ja varsinkin alkuvuosina kävin tiheään tahtiin yliopistolla opettamassa. Opetin valokuvauksen peruskursseja, kuvakerrontaa sekä uutis- ja urheilukuvausta.

 

Opastuskeskusvastaava, Basecamp Oulanka 5/2006 – 5/2007

Loistavan omistajan ansiosta sain paljon vapauksia toteuttaa Pro gradu –tutkielmani tutkimustuloksia käytännössä. Johdin taitavaa ja motivoitunutta henkilökuntaa, joka koostui seikkailuoppaista, kokeista ja huoltohenkilökunnasta. Palveluiden tuotteistaminen, markkinointi ulkomaille sekä henkilöstön sitouttaminen yhteisiin tavoitteisiin sai yrityksen nousukiitoon. Samalla ulkomailta tuomani opastuskokemukset otettiin käyttöön lajasti ja asiakaskokemukset saivat huippupalautetta. Lähipiirissä tapahtuneen sairastumisen johdosta päätin muuttaa pois Kuusamosta liian nopeasti.

Muuta:

Erä- ja elämysopas,  Arctic Safaris / Lapland Safaris 9/2001 – 1/2006

Koskenlasku- ja maastopyöräopas, Feel Free Adventures, Itävalta 5/2004 – 9/2004

 

Koulutus:

  • Taiteen tohtori, Lapin yliopisto, 2020

  • Taiteen maisteri, Tampereen / Lapin yliopisto, 2006

  • Ylioppilas, Tampereen lyseon lukio, 1999

 

Kielitaito:

Puhun ja kirjoitan erinomaista englantia asuttuani nuorena Yhdysvalloissa kaksi vuotta sekä Kanadassa vuoden. Nyt aikuisiällä vietin yhdeksän kuukautta Skotlannissa. Myös väitöskirjani toteutan englanniksi. Puhun myös sujuvasti ranskaa, sillä Kanadan Quebecissä vietetyn vuoden lisäksi olen asunut vuoden Nantesissa Ranskassa ja toiminut useita vuosia oppaana ranskalaisille matkailijoille Pohjois-Suomessa. Ruotsinkielellä pärjään kaikissa tilanteissa, joskaan taitoni eivät ole sillä tasolla kuin toivoisin.