top of page

Sääksjärven SPR

The local brach of the Finnish Red Cross welcomes everyone to join the movement.

Tänä viikonloppuna kerron kahdesta hyvin arvokkaasta järjestöstä, jotka molemmat toimivat myös Höytämön asuinalueella. Aloitan juttuparin Suomen Punaisella Ristillä, mutta toisen järjestön nimen pidän sunnuntaihin asti salassa.

Tapasin Punaisen Ristin Sääksjäven osaston puheenjohtajan Eila Leimanin Sääksjärven Toimelatalolla. Tässä lyhennelmä haastattelusta:

spr_paakuva.jpg

Eila Leiman


Mikä sinun historia on Punaisessa Ristissä?

Eila Leiman: Innostuin ensimmäisen kerran vuonna 1976 verenluovutuksesta Jämsän seudulla. Siitä se alkoi ensin liittymällä jäseneksi ja sitten se onkin seurannut mukana koko elämän. Sääksjärvelle muutin 80-luvun lopulla. Ensin olin hallituksen jäsenenä ja vuosituhannen vaihteesta olen ollut puheenjohtajana.

Miksi Punainen Risti on olemassa?

EL: Minä nään asian niin, että Punainen Risti on sitoutumaton järjestö, joka auttaa hädässä olevia ihmisiä riippumatta heidän taustoistaan. Se on meidän perustehtävä. Ihan maailmanlaajuisesti, mutta myös paikallisesti.

Punaisen Ristin alla on paljon toimintoja, mitä Sääksjärven osasto tarkalleen ottaen tekee?

EL: Meillä on kaikille avoin ikinuorten kerho. Se on tarkoitettu alueen ikääntyville ja vapaalla oleville ihmisille joka toinen viikko. Tapaamisista ilmoitetaan esimerkiksi Lempäälän-Vesilahden Sanomissa. Ikinuoret on tarkoitettu niille, jotka ovat kiinnostuneita tapamaan toisia ja ehkä kaipaavat keskustelukavereita eri aihealueista. Kansalaisopiston puolesta tulee aina johdanto-ohjelma, joka alustaa keskustelua päivän teemaan. Teemat tulevat historiasta, kultturista, päivän polttavista aiheista - ihan mistä vaan. Sen jälkeen on keskustelua, seurustelua, kahvittelua ja joskus esimerkiksi arpajaiset.  

Erikoisjuttuja ovat ikinuorten kevätretki on sitten päälle ja tietenkin Jouluruoka.

Kerro kolme kivaa asiaa, jotka ovat viimeaikoina tuoneet hyvän fiiliksen paikallisosastossanne.

EL: 1. Meidän hallitus on aktiivinen ja todella sitoutunut. Heidän kanssaan on oikea ilo tehdä tätä.
2. Kun olemme jossain esillä, niin ihmiset ovat niin positiivisia meitä kohtaan. Monet sanovat, että: ”kiva kun olette täällä paikalla”. Muutenkin meidät otetaan lähes aina lämpimästi vastaan.
3. Tekeminen. Punainen Risti järjesti esimerkiksi tänä talvena Sydäntalviharjoituksen, johon tietenkin meidänkin osasto osallistui tekemällä tänne ystävänpäivätapahtuman. Senioreilta tuli mielettömän hyvää palautetta, koska tapahtuma oli niin kiva. Järjestimme pienimuotiosta ohjelmaa sekä hyvää ruokaa.

Kerro kolme haastetta, joita viimeaikoina hallituksessa on käsitelty.

EL: 1. Jäseniä menetämme hitaasti, joita toivoisimme lisää. 2. Ystävätoiminnan aloittamiseen meillä ei ole ollut toistaiseksi resursseja, eli henkilöä tai muutamaa henkilöä, joka lähtisivät sitä vetämään. Tarvetta alueella varmasti olisi. 3. Nuorisotoiminnan aloittaminen on myös meidän intressesissä varsinkin, koska Sääksjärven koulu on kasvanut. Siihenkin tarvitsisimme asiasta kiinnostuneen nuorenmielisen henkilön.

Ollaanko hallituksessa halukkaita ottamaan uusia henkilöitä mukaan?

EL: No kyllä varmasti!

Mitä pitää tehdä, että pääsee mukaan SPR Sääksjärven osaston toimintaan, jos innostuu nykyisistä jutuista tai kiinnostuu vaikka ystävä- tai nuorisotoiminnasta?

EL: No sitten vaan soittaa minulle ja keskustellaan kiinnostuksesta. Tervetuloa kaikki uudet. Meidän osastollahan on omat nettisivutkin, että sieltä löytyy jatkossakin osastomme yhteystiedot.

Kuinka hyvin tunnet Höytämön?

EL: Aika hyvin. Käyn siellä kävelyllä usein ja monihan meidän jäsenistä asuu Höytämössä.
 

bottom of page